BOOM 7

Op zondag 26 september 2021 nemen we afscheid van BOOM 7. De plechtigheid begint rond 16:00 uur, in het park tegenover BOOM 7. We vragen iedereen om gepaste, zwarte kleding te dragen en bloemen mee te nemen. Na het afscheid is er koffie, cake en - dat hebben we dan vast nodig - een borrel.

We stellen je komst zeer op prijs.

 

Team BOOM 7

gekapt


Enthousiast zaaiden mensen het zaad van BOOM 7.  En stuurde foto's van hun baby-iepjes!


zondag 23 mei: de bloesem (iepenzaad) van BOOM 7 geplukt en voorzichtig gedroogd

Nee, afbeelding links is niet een zakje wiet of iets anders om te roken. Wat wel in het zakje zit is het zaad van BOOM 7. Door dit zaad te planten zorgen we voor het nageslacht van BOOM 7, zo blijft de oude iep voortbestaan. Wil je ook zaadjes planten, stuur ons dan een e-mail met daarin je adres en we zorgen er voor dat je het zaad van BOOM 7 krijgt (zolang de voorraad strekt).

 

Het zaaien van iepenzaad is niet moeilijk, al is succes niet gegarandeerd - daarom laat de iep ook heel veel zaadjes los, de z.g. muntjesregen. Zaai om teleurstellingen te voorkomen in wat meer potjes, er komt altijd wat op. Iepenzaad kiemt snel, na drie a vier weken moet er al iets te zien zijn! Stuur ons een foto van de baby-iepjes, dan zetten we ze op de site.

 

Hoe te zaaien: neem een potje en doe daar potaarde in (zelfs bij de supermarkt te koop). Steek zeven zaadjes in de aarde, zo diep dat ze net onder de grond zitten - niet te diep. Geef lekker wat water en zet de potjes buiten op een zonnige plek. Geef regelmatig water, laat ze niet droog staan. Er tegen spreken of naar een strijkkwartet van Mozart laten luisteren schijnt volgens sommige ook een positieve invloed te hebben. Hoe dan ook, aandacht is liefde en liefde doet groeien!

In een zakje zitten best veel zaadjes, heb je over, deel dan met de buren. Want niet vergeten: het gaat om het voortbestaan van BOOM 7!

 


 

Donderdag 11 januari: Boom 7 krijgt een sjaal om

 

Vandaag hebben we BOOM 7 een sjaal omgedaan: de winter komt er nu echt aan. Deze opvallende sjaal, ruim 10 meter lang, is gemaakt door vrouwen in Noord die er twee maanden aan gewerkt hebben: Hetty, Anna, Frederike, Karina en de handwerkgroep met de fijne naam 'Stitch en Bitch'. De laatste leverde ook nog even een prachtig borstlap-pamflet voor BOOM 7 mee, kunstig haakwerk in groene chocoladeletters: 'KAPPEN MET KAPPEN'

Daar is BOOM 7 het natuurlijk helemaal mee eens.

 


Zaterdagmiddag 12 december: BOOM 7 trakteert de vogels in Noord op vetbollen

 

Zaterdagmiddag 12 december wordt BOOM 7 van 'kerstversiering' voorzien. Ruim 200 vetbollen boordevol vogelvoer aan vrolijk groen lint worden dan in de boom gehangen: eetbare kerstballen! De vetbollen zullen vogels van verschillend pluimage lokken: boomklever, roodborst, duif en merel, meesjes van allerlei en kraaien, halsbandparkieten, brutale reigers, aalscholvers en eksters ... Alles wat vliegt schuift aan voor een vetbollen-diner zonder weerga, BOOM 7 hoeft zijn allerlaatste kerst tenminste niet alleen door te brengen.

Wij adviseren om dit weekeind of de dagen daarop even langs BOOM 7 te wandelen, wie weet is de schranspartij nog in volle gang. Voor je het weet is alles tot de laatste kruimel opgegeten en kunnen wij de boom weer in!

 

Hier een item op NH-nieuws over BOOM 7. Hier nog een artikel over de vetbollen-actie in Amsterdam Noord in het Nieuws


Maandag 2 november  ALLERZIELEN & BOOM 7

 

Heeft een boom een ziel? Je kunt daar lang over nadenken maar het gaat ons vooral om de gezellige lichtjes die ons goeddoen nu het zo vroeg donker wordt in deze toch al donkere tijd. Daarom vieren we Allerzielen rond BOOM 7!

Zet op maandag 2 November, zodra het donker is, een kaarsje bij de boom of neem een plantje mee - chrysanten zijn traditie voor Allerzielen en nu vaak bespottelijk goedkoop! 

Het begint zo vanaf 19:00 uur. Er is geen programma maar wie weet kom je gezellig buurtjes tegen of iemand die je nog niet kent maar die net als jij ook een lichtje neerzet. 

We houden ons natuurlijk aan de 1,5 meter-regel, draag een mondkapje als je dat wilt!

Tot dan?